Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

"Osmi povjerenik", hrvatski je kandidat za 91. nagradu Oscar

04.09.2018.

14:53

Autor: Božica Đurđević

Goran Kovacic/PIXSELL

Goran Kovacic/PIXSELL

Foto: - / -

Film "Osmi povjerenik" redatelja Ivana Salaja u kojem jednu od glavnih uloga igra Dubrovčanin Frano Mašković hrvatski je kandidat za 91. nagradu Oscar Američke akademije filmske umjetnosti i znanosti, u kategoriji najboljeg filma na stranom jeziku.

Komisija Hrvatskog društva filmskih djelatnika (HDFD) odlučila je da film “Osmi povjerenik” Ivana Salaja bude hrvatski kandidat za 91. nagradu Oscar Američke akademije filmske umjetnosti i znanosti. U pitanju je ekranizacija bestselera Renata Baretića. Radnja je smještena na izolirani otok Trećić, čiji stanovnici nemaju potrebu za matičnom domovinom, političkom vlašću, crkvom, a idilu poremeti dolazak političkog povjerenika, glumi ga Frano Mašković, koji ima misiju da ondje provede zakon.

Uz “Osmog povjerenika” u izboru su bili i filmovi “Agape” B. Schmidta, “Comic Sans” N. Marasovića, “F20” A. A. Ostojića, “Kratki izlet” I. Bezinovića i “Mrtve ribe” K. Milića.Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.