Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Otvara se izložba "Slovak Art Days in Dubrovnik: Matrix as a ring"

18.07.2022.

07:51

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Izložba "Slovak Art Days in Dubrovnik: Matrix as a ring"

Izložba "Slovak Art Days in Dubrovnik: Matrix as a ring"

Foto: Kulturni centar Jadran / -

Izložba "Slovak Art Days in Dubrovnik: Matrix as a ring" bit će otvorena u prostorima Kulturnog centra Jadran i kluba Dubine večeras u 20 sati. Izložba će trajati do 31. srpnja.

Cilj projekta ''Dani slovačke umjetnosti'' je približiti rad slovačkih umjetnika mlađe i srednje generacije europskim gradovima.

Od 2012. godine postav ove izložbe bio je u gradovima poput Beča, Londona, Amsterdama, Sofije i Vilniusa. Ove su godine izložba te njihov performans konačno stigli i do Hrvatske - u Dubrovnik.

Postav ove izložbe reflektira umjetnike koji su izlagali i surađivali u novijem vremenu (2021.-2022.) s Galerijom Koniaren - galerijom suvremene umjetnosti sa sjedištem u Trebišovu u Slovačkoj.

U fokusu ovog projekta je stvaranje odnosa u povezanom europskom prostoru što dovodi do predstavljanja zanimljivih umjetničkih ostvarenja stranoj publici, stvarajući uvjete za razvoj odnosa i daljnju suradnju.

Umjetnički radovi odgovor su na trenutne društvene probleme reflektirajući povijesni i kulturni diskurz. Također, vidljivo je i procesuiranje povijesne memorije države kao i bilježenje trenutnih stvarnosti. Ovu interaktivnu izložbu čini 29 umjetnika i to u najširem mogućem rasponu umjetničkih tehnika (VR tehnologije, novih medija, digitalne ilustracije, ikonografije...).

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.