Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Otvoren Dubrovnik Film Festival

19.10.2018.

13:49

Autor: Adriana Tomašić

Grgo Jelavic/PIXSELL

Grgo Jelavic/PIXSELL

Foto: - / -

U kinu Sloboda sinoć je otvoren Dubrovnik Film Festival, festival filma djece i mladih zemalja Mediterana. Ove je godine, u selekciju natjecateljskog programa pristiglo je čak 320 filmova djece i mladih iz desetak mediteranskih zemalja.

Od pristiglih filmova selekcijski žiri je odabrao njih sedamdesetak u četiri kategorije: animiranoj, igranoj, dokumentarnoj i otvorenoj kategoriji. Nakon svečanog otvaranja, uslijedila je 1. projekcija filmova natjecateljskog programa. Danas i sutra, bit će prikazani i svi ostali odabrani filmovi, a u nedjelju je dodjela nagrada. Osim nagrada ocjenjivačkog žirija, dodijelit će se i dvije nagrade publike - "Djeca biraju" za najbolji animirani film prema izboru dubrovačkih osnovnoškolaca, te nagrada publike za najbolji film uopće, prema izboru svih koju su pozvani uživati u projekcijama i dati svoju ocjenu filmovima. Organiziran je i bogat popratni program. Tako je danas u 16 sati u dvorani Visia je predavanje "Filmska režija između umjetnosti i zanata" Nikole Vukčevića, redatelja i profesora na crnogorskoj nacionalnoj filmskoj akademiji. U subotu 20. listopada, u 16 sati u kinu Sloboda u povodu 50. godišnjice kultnog hrvatskog animiranog filma Profesora Baltazara, prikazivat će se epizode iz sve četiri sezone legendarnog animiranog filma. Sve projekcije i događanja u sklopu festivala su otvorena za posjetitelje i besplatna.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.