Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Otvoren ljetnikovac Bunić Kaboga

10.07.2013.

13:16

Autor: Nila Miličić Vukosavić, Ivica Puljić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nakon tri godine obnove i restauracije otvoren je ljetnikovac Bunić-Kaboga na Batahovini. U obnovu ljetnikovca uloženo je 3 milijuna eura i tisuće sati rada, a sredstva je osigurao anonimni donator uz uvjet da prostor dobije javnu namjenu, i to prvenstveno za kulturna zbivanja.

"Ovo bi mogao biti model po kojem će se obnoviti i drugi ljetnikovci u vlasništvu Grada Dubrovnika, primjerice ljetnikovci Gučetić ili Restić" – istaknuo je gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić. Ministrica kulture Republike Hrvatske Andrea Zlatar Violić je naglasila da hrvastkoj kulturi nitko nije darovao ovako vrijedan dar, te da to treba znati primiti sa zahvalnošću.

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović današnjoj se proslavi priključio po dolasku iz Tuzle. U obnovljenom ljetnikovcu Bunić Kaboga predstavnika fondacije Batahovina i potomka vlastelinske obitelji Kaboga Iva Felnera, predsjednik Josipović, odlikovao je Redom Danice hrvatske s likom Marka Marulića koje se dodjeljuje hrvatskim i stranim državljanima za osobite zasluge u kulturi.

 

 

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.