Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Otvorena digitalna knjižnica "Virtualna Korčula"

03.04.2020.

09:21

Autor: Radio Dubrovnik/Niko Perić

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

Zbog protuepidemijskih mjera u širenju koronavirusa Gradska knjižnica Ivan Vidali u Korčuli će biti do daljnjega zatvorena za posjet članova i korisnika. U pomoć im je pristigla digitalna knjižnica otvorena na portalu: virtualnakorcula.com.

"Kratica ovog projekta je VIRKO u kojemu posjetitelji mogu pronaći Serijske publikacije, knjige, rukopise, razglednice, fotografije ili hemeroteku -Zbirku novina i časopisa", napominje ravnateljica knjižnice Milojka Skokandić.

Uz knjižnicu, Virko je u suradnji s Arhivsko sabirnim centrom Korčula – Lastovo,koji su uspjeli virtualno prezentirati i prikladno oblikovati,te na ovakav način komunicirati sa što širim brojem korisnika.

Temelj digitalne zbirke VirKo je zavičajna građa iz fonda Gradske knjižnice Ivan Vidali, te vrijedno arhivsko i muzejsko gradivo iz lokalne povijesti, običaja i života lokalnog stanovništva, dok će suradnja ustanova na izgradnji digitalne zbirke doprinijeti poboljšanju usluga za korisnike knjižnice, arhiva i muzeja, kao i za cjelokupnu lokalnu zajednicu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.