Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Otvorena izložba "Detalji Grada"

18.05.2021.

08:31

Autor: Radio Dubrovnik

Dubrovačke knjižnice/ Vedran Levi

Dubrovačke knjižnice/ Vedran Levi

Foto: - / -

U organizaciji Dubrovačke udruge likovnih umjetnika i Dubrovačkih knjižnica u prizemlju Narodne knjižnice, 17. svibnja, otvorena je izložba radova članova Udruge pod imenom „Detalji Grada“. Izložba ostaje otvorena do 7. lipnja.

Izložbu je otvorio predsjednik DULU-a Valter Kožul koji se obratio prisutnima s nekoliko prigodnih riječi.

"Izložba je vezana za detalje Grada, dijelove arhitekture koji nam često promaknu, ideja je bila da prošetamo Gradom, sjetimo se nekih detalja i to prenesemo na platno. Radovi su rađeni u akrilu ili kombiniranim tehnikama, svaki  na svoj način priča viđeno, a na posjetiteljima je da osluhnu, pogledaju i uživaju. Ako se uspijemo otrgnuti svakodnevnom ritmu misli, obaveza i preše ugledat ćemo detalje koji čine život. Detalji Grada kao mozaik grade sliku sigurnosti i mira. Detalj je u živom i neživom, u sveti i sjeni, u kamenoj fasadi ili u akantu stupa. Ove detalje prenijeli smo na platno i danas Grad gledate u opuštenoj šetnji podignuta pogleda bez teških misli", istaknuo je Kožul.

Na trećoj ovogodišnjoj izložbi Udruge svoje radove izložilo je osam novih i mlađih članova DULU-a, među kojima su: Andrea Vukoja, Josipa Vlašić, Marijana Hure, Marta Baće, Robert Kralj, Silvija Sikavica, Sunčana Barbarić i Zvonimir Roko.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.