Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Otvorena izložba Želja Perkovića "Neostvarena putovanja"

29.05.2020.

08:33

Autor: Radio Dubrovnik

Dubrovačke knjižnice/ Vedran Levi

Dubrovačke knjižnice/ Vedran Levi

Foto: - / -

U organizaciji Dubrovačkih knjižnica u četvrtak je u prizemlju Narodne knjižnice Grad otvorena izložba ulja na platnu "Neostvarena putovanja" akademskog slikara Želja Perkovića, koji je do sada imao 20-ak izložbi, ovo je drugi put da izlaže u Dubrovačkim knjižnicama.

Prva izložba bila je 2018. na temu svetoga Vlaha.

"Izložba 'Neostvarena putovanja' dogodila se slučajno. Uvijek imam spremnih slika i uvijek slikam iste teme, to su želje za putovanjima i avanturom, a jedrenjaci su ništa drugo nego vjetar u jedra za sljedeća putovanja. Što se tiče mojih potopljenih jedrenjaka, oni su mi bitni jer sam ronilac i ronjenje je fantastična stvar kad znaš gdje i što gledati", istaknuo je Perković na otvorenju izložbe, dodavši kako mu jedna od ljepših uspomena ronjenje na Velikom koraljnom grebenu u Australiji, a zaljubljenost u podmorje traje još od dokumentarnih filmova francuskog redatelja i istraživača mora Jacquesa-Yvesa Cousteaua.

Izložba "Neostvarena putovanja" ostaje otvorena u prizemlju Narodne knjižnice Grad do četvrtka 4. lipnja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.