Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Otvorena manifestacija “Uskrs u Primorju”

10.04.2022.

09:53

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Manifestacija “Uskrs u Primorju”

Manifestacija “Uskrs u Primorju”

Foto: Dubrovačko-neretvanska županija / -

Na Gromači je u subotu otvorena manifestacija “Uskrs u Primorju” koja promovira kulturne vrijednosti primorskog kraja.

“Grad Dubrovnik i TZ Grada Dubrovnika organizacijom ove manifestacije približavaju sve ljepote Gornjih sela turistima i domaćima” – rekla je zamjenica gradonačelnika Dubrovnika Jelka Tepšić posebno naglasivši očuvanje tradicije kroz sinergiju s turizmom.

“Dubrovačko-neretvanska županija ima potencijal za razvoj ruralnog turizma, a to pokazuju i Gornja sela koja prate trendove i ukorak s Konavlima, Pelješcom i drugim ruralnim središtima grade svoju ruralnu priču, a ova manifestacija je izvrsna dodana vrijednost njihovim nastojanjima” – istaknuo je zamjenik pročelnika Upravnog odjela za poduzetništvo, turizam i more Dubrovačko-neretvanske županije Ivo Mujo.

Trag starih običaja i gastronomija privukli su zainteresirane u Gornja sela, a tradicionalni običaji, folklor i aktivni boravak u prirodi su razlozi zbog kojih sve više turista, ali i domaćih, posjećuju Gornja sela.

U vikendima koji su pred nama lokalni OPG-ovci otvorili su svoja vrata posjetiteljima i akcijom “Objedujte u nas” dodatno obogatili program manifestacije. Na današnjem otvaranju na lokvi na Gromači nastupili su članovi Folklornog ansambla Linđo – Linđovo blago i klapa Subrenum.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.