Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Otvorena prva samostalna izložba Lane Zubović "Retrospektiva igre"

05.10.2019.

12:34

Autor: Radio Dubrovnik

Dubrovačke knjižnice

Dubrovačke knjižnice

Foto: - / -

Prva samostalna izložba "Retrospektiva igre" umjetnice Lane Zubović otvorila se 4. listopada u prizemlju Narodne knjižnice Grad. Izložbu je otvorio umjetnik i restaurator papira Robert Kralj uz povjesničarku umjetnosti Andreu Batinić Ivanković.

Mlada autorica izložbe zahvalila je svima na dolasku i objasnila kako je izložba sastavljena od 12 slika napravljenih u zadnje tri godine, a nastalih kao osvrt na pojedine događaje, ljude, stanja, osjećaje i slično u njenom životu. Svaka slika je popraćena kratkim opisima kojima je cilj navesti promatrača na razmišljanje.

Izložba ostaje otvorena dvadesetak dana.

Lana Zubović rođena je 2001. godine u Zagrebu. Završila je Školu primijenjene umjetnosti i dizajna na odjelu Kiparstva. Studira na Akademiji likovnih umjetnosti na preddiplomskom odsjeku grafike. Dobitnica je Oskara znanja za osvojeno prvo mjesto na državnom natjecanju LIK 2018. godine u kategoriji za škole primijenjenih umjetnosti. Sudjelovala je u Erasmus+ projektu te je tri tjedna radila s mentorima u Kaunasu u Litvi.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.