Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Otvorena prva samostalna izložba Marijane Hure "Tragovi"

15.03.2022.

09:19

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Otvorena prva samostalna izložba Marijane Hure "Tragovi"

Otvorena prva samostalna izložba Marijane Hure "Tragovi"

Foto: Vedran Levi / Dubrovačke knjižnice

U suradnji s Dubrovačkim knjižnicama, 14. ožujka u prizemlju Narodne knjižnice otvorena je prva samostalna izložba Marijane Hure pod nazivom “Tragovi”.

Izložbu su otvorili Valter Kožul, predsjednik Dubrovačke udruge likovnih umjetnika i umjetnica, članica Udruge, Marijana Hure. Za postav izložbe zaslužni su slikar i restaurator Robert Kralj i Marta Baće, a predgovor nosi potpis Diane Rajić.

"Radi se o radovima koji pričaju o životu, sa motivom drveta, sa motivom grane", komentirao je Kožul. Izložba se sastoji od 14 radova, od kojih je 9 rađeno tehnikom akrila na platnu, a 4 kombiniranom tehnikom.

"Kao kolegica, profesionalno mogu reći da je duboko u moru, u velikom plaventilu, za razliku od umjetnosti koju vidite ovdje, gdje je čvrsto na zemlji. I još bih mogao reći, bez obzira na brojne obaveze, privatne i profesionalne, da nalazi vrijeme za kvalitetnu umjetnost, za kvalitetno se tome posvetiti, i da nas uveseljava ovako kvalitetnom izložbom, zato hvala Marijani, hvala svima što ste došli", istaknuo je Kožul.

Autorica slikarskih radova se zahvalila svima koji su sudjelovali u organizaciji i postavljanju izložbe te svima nazočnima koji su došli na otvorenje.

Izložba je otvorena do petka 25. ožujka radnim danima od ponedjeljka do petka od 8 do 19 sati.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.