Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Otvorene prijave za gitarističku majstorsku radionicu Petrita Çekua

22.05.2021.

10:00

Autor: Radio Dubrovnik

Dubrovačke ljetne igre

Dubrovačke ljetne igre

Foto: - / -

Gitaristička majstorska radionica pod vodstvom mladog virtuoza Petrita Çekua održat će se u Dubrovniku u organizaciji Dubrovačkih ljetnih igara, a pod pokroviteljstvom zaklade Caboga Stiftung, od 18. do 25. srpnja 2021. Prijave su otvorene do 20. lipnja.

U okviru 72. Dubrovačkih ljetnih igara istaknuti gitarist i miljenik festivalske publike Petrit Çeku održat će majstorsku radionicu za gitaru i komornu glazbu u Umjetničkoj školi Luke Sokočevića, dok će završni koncert polaznika radionice uslijediti u ljetnikovcu Bunić-Kaboga.

Fokus majstorske radionice je na interpretaciji, izražajnosti i općem umjetničkom razvoju glazbenika, a prvenstveno je namijenjena studentima i gitaristima s višim obrazovanjem, ali iznimno i nadarenim mlađim glazbenicima, te komornim sastavima koji uključuju gitaru (npr. flauta i gitara, violina i gitara, i sl.). Talentirani pojedinci mlađi od 18 godina također će se uzeti u obzir za sudjelovanje, ali će morati biti u pratnji roditelja ili skrbnika.

Više informacija o majstorskoj radionici te postupku prijave za sudjelovanje, dostupno je na mrežnim stranicama Dubrovačkih ljetnih igara www.dubrovnik-festival.hr.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.