Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Otvoreni 12. Mirisi Božića u Konavlima

22.12.2019.

12:43

Autor: Radio Dubrovnik

Agroturizam Konavle

Agroturizam Konavle

Foto: - / -

Bogatim programom i uz gostovanje ekipa iz cijele Hrvatske jučer je u Čilipima otvorena manifestacija 12. Mirisi Božića u Konavlima. Ceremonija otvaranja počela je nastupom cavratske limene glazbe i mažoretkinja, a u programu je sudjelovala folklorna i tamburaška sekcija KUD-a Čilipi.

Gostujuće ekipe su u okviru programa predstavile ruralnu ponudu svoga kraja. Svi su oni pripremali brojne tradicijske specijalitete. Na degustacijsko-prodajnom sajmu izlagači su nudili tradicijske gastro suvenire i suhomesnate proizvode.

Posebno je bio zanimljiv način otvaranja manifestacije. Župan Nikola Dobroslavić, državni tajnik Frano Matušić i načelnik Božo Lasić udružili su snage i za ovu priliku otvorili bačvu izvrsnog konavoskog vina koja je rastočena svim posjetiteljima te su poslužene delicije koje su pripremane i prezentirane tokom večeri.

Svečanost otvaranja je nosila u sebi snažnu poruku zajedništva i povezivanja četiri krajnje Hrvatske regije koje se podosta razlikuju, ali imaju i zajedničku karakteristiku. Istra, Međimurje, Baranja i Konavle su agroturistički centri Hrvatske, naglasio je predsjednik Udruge Ivo Mujo.

Program Mirisa Božića nastavljen je danas degustacijsko-prodajnim sajmom u prostoru KUD-a Čilipi, a u 18 sati je u crkvi Sv. Nikole koncert Dubrovačkog sinfonijskog orkestra i zbora Libertas.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.