Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Pet dana Motovuna u Dubrovniku

30.07.2022.

09:09

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Pet dana Motovuna u Dubrovniku

Pet dana Motovuna u Dubrovniku

Foto: Kinematografi Dubrovnik / -

Izbor najboljih nezavisnih filmova iz cijelog svijeta prikazanih na 24. po redu Motovun Film Festivalu moći će vidjeti i dubrovačka publika u ljetnim kinima Jadran i Slavica od danas do 3. kolovoza.

Većina je nagrađenih naslova s najvažnijih svjetskih filmskih smotri, Karlovim Varima, Berlinu, Sundanceu, Cannesu...

„Kurnaz protiv Busha“ prvi je naslov na programu u Kinu Jadran večeras. Nagrađivana drama redatelja Andreasa Dresena koja govori o borbi za oslobođenjem sina Murata iz Guantanama, a koja će katapultirati temperamentnu tursku kućanicu Rabiye Kurnaz iz njezina doma u Bremenu sve do Vrhovnog suda u Washingtonu.

U nedjelju, 31. srpnja u Kinu Jadran na rasporedu je nagrađeni dječji film „Oink“, dok je istog dana Kino Slavica rezervirana za iranski „Put pod noge“ redatelja Panaha Panahija kojim je otvoren ovogodišnji MFF.

Prvog dana kolovoza u Kinu Jadran na rasporedu je francuski film „Nevjerojatno ali istinito“, jednog od najekscentričnijih filmaša današnjice Quentina Dupieuxa.

Utorak, 2. kolovoza, u Kinu Jadran nastavljamo s još jednim teen filmom „Gajin svijet 2“, a u Kinu Slavici s „Prekrasnim stvorovima“, filmom koji je nagrađen na ovogodišnjem Berlinaleu.

Zadnjeg dana Motovuna u Dubrovniku u srijedu, 3. kolovoza premijerno će se prikazati film „Glava velike ribe“ na kojoj će gostovati filmska ekipa, redatelj Arsen Oremović, glavni glumac u filmu Nikša Butijer i montažer Tomislav Pavlica.

Prije svake projekcije prikazat će se izbor iz programa kratkih (15 min) filmova također prikazanih na ovogodišnjem Motovun Film Festivala.

Početak projekcija je u 21 sat, a detaljni raspored možete vidjeti na www.kinematografi.org

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.