Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Petrinjska limena glazba posjetila Ston, večeras će zasvirati s domaćinima iz KUD-a Stoviš

16.07.2022.

07:53

Autor: HRT - Radio Dubrovnik/ Joško Jelavić

Stonske zidine, ilustracija

Stonske zidine, ilustracija

Foto: HRT - Radio Dubrovnik / -

U posjetu Stonu boraviti 40 članova gradske limene glazbe iz Petrinje. Dolaze na poziv hrvatskog kulturno-umjetničkog društva Stoviš, u sklopu kojeg djeluje glazba Ston.

Tom gestom Stonjani petrinjskom glazbenicima iskazuju prijateljstvo, potporu i solidarnost nakon potresa koji je njihov grad zadesio potkraj 2020. godine.

Za boravka u Stonu za Petrinjce je organiziran bogati program koji uključuje njihovo upoznavanje s kulturno-povijesnim znamenitostima Stona.

Posjet vinariji Vukas u Ponikvama i školjkarima u malostonskom zaljevu, kao i zajednički koncert večeras u parku Komarda u Stonu u 21 sat u sklopu festivala puhačkih orkestara.

Stonsku i petrinjsku glazbu povezuju ne samo prijateljski i suradnički odnosi, nego i dugogodišnje poznanstvo i prijatelsjtvo voditelja glazbe Ston Dražena Laskača i voditelja i kapelnika gradske limene glazbe Petrinje Josipa Kapovića, rodom iz Metkovića. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.