Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

07:26 / 10.06.2022.

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Plesna predstava "Bestjelesno" u Art radionici Lazareti

Plesna predstava "Bestjelesno"

Plesna predstava "Bestjelesno"

Foto: Art radionica Lazareti / -

Art radionica Lazareti u sklopu programa "Perforacije" večeras u 21 sat najavljuje izvedbu predstave Zagrebačkog plesnog centra "Bestjelesno".

Plesna predstava "BESTJELESNO":

Autori: Mia Zalukar, Bruno Isakovic

Muzičko oblikovanje: Hrvoje Nikšić / Kramasonik

Kostimografija: Ana Fucijaš

Izrada kostima: Aleksandra Jurisic Rastovic

Oblikovanje svjetla: Marino Frankola

Adaptacija svjetla za ARL: Marko Mijatović

Produkcija: Malo Sutra, Udruga Domino

Podrška: Zagrebački plesni centar

Teaser / photo: Neven Petrović

Prazan prostor pred nama označava mogućnosti na koje smo bili navikli, snove koje trebamo ostvariti i, naravno, predstave koje želimo napraviti. Međutim, prostorom se polako širi promjena još nepoznatih posljedica koja zahvaća sve što znamo, mi koji postajemo i svjedoci, i sudionici, i žrtve, i krivci. U jeku smo pandemije i mogućnosti na koje smo navikli se sužavaju, životi ostaju neisplanirani, ne sanjamo više budućnost koju trebamo ostvariti, nego prošlost kojoj se želimo vratiti.

Predstava koju želimo raditi prevodi u izvedbeni pokret utjecaj krize na javni prostor, na društvo, na tijelo, na predstavu samu. Prostori se mjere mogućnostima razmaka među ljudima, stvaraju se novi protokoli ponašanja, miješaju se značenja slobode i odgovornosti. Srž transformacija kroz koje prolazimo prikazujemo pokretom koji je zaražen mehanizmima prihvaćanja nove stvarnosti. Krećemo se nećkajući se, zalazimo u ludilo, protestiramo bijesni, u sukobu smo sa svime, ne vjerujemo nikome, izmoreni smo i pokoreni. Krećemo se opterećeni nadom u povratak na staro, na ono što znamo kao normalno. Krećemo se do iscrpljivanja, a ono je zadnja točka prije prihvaćanja nove stvarnosti. Takvi sjedimo u prostoru, promijenjeni, maskirani, novi, normalni. Bestjelesni.

Predstava gostuje u ARL u sklopu programa "Perforacije".

Rezervacije ulaznica: arl@arl, inbox FB stranice

Cijena ulaznice - 40 kuna, za studente, učenike, nezaposlene, umirovljenike - 20 kuna

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.