Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Plesne predstava "Kill B" na programu Scene Karantena

05.11.2020.

12:25

Autor: Radio Dubrovnik

Art radionica Lazareti

Art radionica Lazareti

Foto: - / -

Plesna predstava "KILL B" na programu je Scene Karantena večeras u 19 sati. Zbog ograničenog broja mjesta u publici vaše prijave i rezervacije ulaznica za predstavu Kill B primamo na email: arl@arl.hr i/ili porukom poslanom u inbox FB stranice ARL: @ARL.Dbk

Autori: Mia Zalukar i Bruno Isaković

Dramaturginja: Vedrana Klepica
Oblikovatelj zvuka: Hrvoje Nikšić
Oblikovatelj svjetla: Saša Fistrić
Kostimografkinja i scenografkinja: Zdravka Ivandija Kirigin
Produkcija: Malo sutra
Koprodukcija: Domino
Suradnja: Zagrebački plesni centar
Trailer: https://youtu.be/Jn0zHnR1Vto

 

Pošavši od veoma konkretnih izvedbeno-vizualnih referencija na kultni Tarantinov film Kill Bill iz 2003, odnosno na njegovu glavnu protagonistkinju Mladenku, koju se najbolje može opisati kao krvožednu osvetnicu nadljudskih sposobnosti, ponešto simplificirana psihološkog profila, ali zato čvrstih moralnih stavova i vrlo privlačna izgleda, Mia Zalukar i Bruno Isaković kreiraju izvedbenu analizu vlastita dugogodišnjeg profesionalnog odnosa, propitivanja hijerarhijskih struktura unutar kazališnog stvaralačkog procesa i odnosa moći između dvoje barem u ideji ravnopravnih partnera. I to ne slučajno. Kill Bill film je o ženskoj protagonistkinji, no zapravo lišenoj bilo kakvih obilježja, osim vizualnih, koji bi ju činili ženom, štoviše Mladenka ima više zajedničkog sa žanrovskim vesternima ili borilačkim filmovima, vizijom muškog režijskog oka. Zalukar i Isaković ne kritiziraju nužno taj princip, ali ga analiziraju, puneći jasne i prepoznatljive vizualne referencije svojim vlastitim pitanjima i problemima u stvaranju, osobito se usredotočujući na specifičan odnos plesačice i koreografa kao poligon vječna pregovaranja, nesvjesna patroniziranja i borbe za vlastiti glas unutar kompleksna intimno-poslovnog stvaralačkog procesa.

Cijena ulaznice je 40 kuna

"Molimo vas da dođete barem 15 minuta prije početka izvedbe kako bi mogli početi na vrijeme. U izvedbenom prostoru prema preporukama HZJZ obavezno je pravilno držanje zaštitne maske, dezinfekcija ruka i propisana fizička udaljenost", ističu organizatori.

Programe i rad ARL podržavaju i omogućuju Ministarstvo kulture RH, Grad Dubrovnik i Zaklada Kultura nova.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.