Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Plesom i glazbom u Dvoru obilježen Međunarodni dan muzeja

19.05.2022.

12:03

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Plesom i glazbom u Dvoru obilježen Međunarodni dan muzeja

Plesom i glazbom u Dvoru obilježen Međunarodni dan muzeja

Foto: Dubrovački muzeji / -

Programom pod nazivom „Ples i glazba u Dvoru“ Dubrovački muzeji u srijedu su u Kneževu dvoru obilježili Međunarodni dan muzeja.

Uvodno predavanje „Balarino hodi igrat“ održala je kustosica Branka Hajdić, dok su najmlađi članovi Folklornog ansambla Linđo - „Linđovo blago“ otplesali jedinstveni ples s otoka Mljeta „škampa boško“, u suradnji s članovima KUD-a Natko Nodilo iz Babina Polja.

Prigodna i zanimljiva predavanja održali su i kustosi Muzeja Domagoj Perkić „Motiv kola na stećcima“, Ivica Kipre „Bali po dubrovačku – od cerchiate, moreške do kontradance“ te Barbara Margaretić i Liljana Kovačić „Ples i glazba prema foto grafijama izložbe Moje Konavle“.

U programu su sudjelovali i članovi FA „Linđo“, Baletnog odjela i Gudačkog kvarteta Umjetničke škole Luke Sorkočevića, Plesnog studija Lazareti, lijeričar Ivo Letunić te pijanistica Ivana Jelača koja je predavanjem i koncertom „Pripovijesti dubrovačkog fortepijana“ zaključila obilježavanje Međunarodnog dana muzeja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.