Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Počeo 6. Kinookus Food Film Festival

03.09.2015.

09:27

Autor: Adriana Tomašić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Otvaranjem Kinolokus place ispred Kneževog dvora u Stonu, počeo je 6. Kinookus Food Film Festival koji nosi naziv "Kruh i duh".

Duhovna dimenzija hrane, njezina simbolika u svakodnevnom životu te uloga u obredima i svetkovinama, s posebnim naglaskom na tradiciji kruha, središnje su teme svih sekcija Festivala. Prva u nizu od nekoliko kreativnih radionica za djecu koju vodi Maša Žarnić, nosi naziv Pelješka zvijerka. U 19 sati počinje službeni program otvorenja inauguriranjem izložbe "Kruh vrh pogače", posvećene tradicijiskim kruhovima naših krajeva. Izložbu je priredila članica Kinookusa Ana Marinković u suradnji s velikom poznavateljicom dubrovačke gastronomije Jadrankom Ničetić, dubrovačkim umjetnikom Lukom Piplicom te kustosicom Kuće Bukovac u Cavtatu, Lucijom Vuković. Nakon svečne ceremonije otvorenja koja počinje u 20.30 sati gosti i posjetitelji pogledat će film Hadwinova presuda redatelja Sashe Snowa kojim započinje natjecanje dugometražnih i kratkometražnih filmova za Veliku i Malu kamenicu. Nakon projekcije publiku očekuje zakuska u organizaciji Slow Fooda Dubrovnik uz kušanje vina obiteljskih vinarija s Pelješca i jazz glazbu Garden Street Quarteta. 

U Ston iz Dubrovnika možete stići Kinobusom koji s Pila polazi u 18 sati. (Kinookus)

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.