Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Počinje 5. glazbeni ciklus "Dubrovačko glazbeno proljeće"

29.04.2022.

08:27

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

5. glazbeni ciklus "Dubrovačko glazbeno proljeće"

5. glazbeni ciklus "Dubrovačko glazbeno proljeće"

Foto: Dubrovački simfonijski orkestar / -

U proljeće se budi sve pa tako zamah uzima i kulturna ponuda u Dubrovniku. Nakon odlično posjećenog koncerta u Dvoru povodom završetka masterclassa "Lovro pl. Matačić", Dubrovački simfonijski orkestar započinje s petim izdanjem ciklusa "Dubrovačko glazbeno proljeće".

Tijekom svibnja i lipnja koncerti će se održavati dvaput tjedno, a kao solisti će, uz gostujuće glazbenike, nastupiti i glazbenici Orkestra.

Otvaranje ciklusa održat će se večeras u 20:30 u Kneževom dvoru. Uz Dubrovački simfonijski orkestar pod ravnanjem maestra Marca Tarduea, nastupit će koncert majstorica DSO-a, Mirabai Weismehl Rosenfeld.

Tijekom Dubrovačkog glazbenog proljeća kao dirigenti nastupit će: šef dirigent DSO-a Marc Tardue, Ivan Hut, Uroš Lajovic i Pavle Zajcev. Obilježit će se Dan Europe i Dan Dubrovačko-neretvanske županije uz gostovanje mladih umjetnika iz glazbenih škola iz Županije.

Kao solisti na koncertima redom nastupaju: Mirabai Weismehl Rosenfeld (violina), Eva Šulić (violina), Daniel Detoni (klavir), B&P septet DSO-a, Đana Kahriman (violina), Šimun Končić (viola), Džemal Cakić (truba), Vid Veljak (violončelo), Toni Kursar (horna), Gudački kvartet DSO-a i Matija Novaković (fagot).

Ulaznice za koncerte mogu se kupiti putem sustava ulaznice.hr ili na prodajnim mjestima DSO-a. Isto tako, može ih se rezervirati putem maila sales@dso.hr ili na broj 091 613 7314.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.