Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Počinje "Dubrovnik u pozno ljeto"

26.08.2013.

16:03

Autor: Mario Polzer

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ravnatelj DSO-a Damir Milat istaknuo je kako je cilj Festivala ponuditi publici kvalitetne koncerte klasične glazbe u izvedbi međunarodno priznatih i nagrađivanih hrvatskih i inozemnih glazbenika

Završetkom Dubrovačkih ljetnih igara, ove godine nastavlja se novi festival – „Dubrovnik u pozno ljeto“. Najavili su ga ravnatelj Dubrovačkog simfonijskog orkestra Damir Milat, dirigent Christoph Campestrini i pijanist James Dickte, te umjetnici koji će nastupiti na Festivalu: mezzosopranistica Dubravka Šeparović Mušović, pijanistice Marija Grazio i Niara Asatrian te gitarist Maroje Brčić.
Ravnatelj DSO-a Damir Milat istaknuo je kako je cilj Festivala ponuditi publici kvalitetne koncerte klasične glazbe u izvedbi međunarodno priznatih i nagrađivanih hrvatskih i inozemnih glazbenika. Austrijski dirigent Christoph Campestrini i pijanist  James Dick iz SAD-a najavili su prvi koncert koji će se održati u utorak, 27. kolovoza u Kneževom dvoru u 21 sat.
Koncertom se obilježava 60. obljetnica nastupa prvog austrijskog dirigenta s DSO-om. Na programu koncerta bit će 5. klavirski koncert L. van Beetovena u kojem će kao solist nastupiti James Dick. U drugom dijelu koncerta DSO će izvesti 39. simfoniju W. A. Mozarta.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.