Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Podnevne glazbene matineje "Slike s izložbe" u Galeriji Dulčić Masle Pulitika

17.09.2022.

08:54

Autor: Radio Dubrovnik

Galerija Dulčić Masle Pulitika

Galerija Dulčić Masle Pulitika

Foto: - / -

Nakon kraće stanke uzrokovane pandemijom, ove se godine nastavlja projekt subotnjih glazbenih matineja Slike s izložbe u Galeriji Dulčić Masle Pulitika. Autorica projekta je pijanistica Ivana Jelača.

Projekt je pokrenula udruga Sve ostalo je glazba u partnerstvu s Umjetničkom galerijom Dubrovnik 2017. godine, a realizira se uz potporu Grada Dubrovnika i Turističke zajednice Grada Dubrovnika.

Riječ je o ciklusu glazbenih matineja koje se izvode subotom u podne u Galeriji Dulčić Masle Pulitika. Mjesto posvećeno trojici istaknutih hrvatskih slikara 20. stoljeća postaje tako i mjesto muziciranja u središtu povijesne gradske jezgre.

Podnevne matineje su namijenjene inozemnoj i domaćoj publici s ciljem stvaranja novih razvojnih programa u kulturnoj i turističkoj ponudi Grada, a na tragu raskoši boja mediteranskog pejzaža i stvaralaštva trojice pripadnika „dubrovačkog kolorizma“, izvodi se program sastavljen od djela istaknutih hrvatskih i inozemnih skladatelja, koji je snažno obojen zvukom i ugođajem stalnog postava Galerije.

O programu koji posjetiteljima nudi nesvakidašnji doživljaj umjetnosti, brojni su strani i domaći posjetitelji u knjizi dojmova zapisali svoje komentare: „Hvala na divnom glazbenom doživljaju koji je obogatio užitak našeg posjeta Dubrovniku. Izvrsna glazba i glazbenice.“

Podnevne subotnje matineje na rasporedu su 17. i 24. rujna te 8. i 15. listopada.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.