Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

"Pogled na 2021." u atriju palače Sponza

01.03.2022.

08:27

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

"Pogled na 2021." u atriju palače Sponza

"Pogled na 2021." u atriju palače Sponza

Foto: ULIPUD / -

Udruženje likovnih i primjenjenih umjetnika Dubrovnik danas u podne u atriju palače Sponza otvorit će svoju 183. izložbu nazvanu "Pogled na 2021.".

Sukladno situaciji vezanoj za pandemiju na izložbi sudjeluje do pedeset članova udruge.

Za članove će izložba biti otvorena trenutkom postavljanja, a posjetitelji će moći pogledati izložbu od 2. do 14. ožujka.

"183. izložba ULIPUD-a predstavlja niz spleta okolnosti kao odraz društvenog događanja u 2021. godini. Kao jedno takvo oporo stanje izložbu smo nazvali "Pogled na 2021.". Jasno je da se kroz likovnost najmanje očituje društvena pobuda, no ipak se kreativnost pomiče iz jednog likovnog konteksta u drugi ma na koji god se umjetnici način izražavali. Pa ćemo vidjeti da npr. surealizam kod nekih umjetnika evaluira u ekspresiju, da dinamika postaje statika i obrnuto, da više dolazi do izražaja kolorizam nego linija. Svi ti duhovni pomaci jačaju kulturno-likovni milje regije. Možda statiku jedino primjećujemo u primijenjenoj umjetnosti, no ona je nezamjetna kada se gleda cjelina jednog pokreta u jezgri samog stvaranja", ističu iz ULIPUD-a.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.