Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Pomorski muzej u Orebiću prikuplja priče o dijalektu, običajima, legendama

17.05.2020.

14:02

Autor: Radio Dubrovnik/Joško Jelavić

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

U susret Međunarodnom danu muzeja koji se pod motom "Različitost i uključivost" obilježava 18. svibnja, Pomorski muzej u Orebiću uputio je poziv Orebićanima i drugim Pelješčanima da se uključe u virtualnu akciju.

Zadatak je napisati i poslati mailom priče u dijalektu o običajima, vjerovanjima i legendama iz prošlih vremena ili drugim zanimljivostima i događanjima iz rodnog kraja.

Akcija je nazvana „Govorim, dakle jesam“, a svrha joj je pokazati različitosti u lokalnom govoru na širem području Orebića i Pelješkog kraja, koji je dio bogatog kulturnog i jezičnog nasljeđa.

Svi prilozi bit će objavljeni na Međunarodni dan muzeja na facebook stranici Pomorskog muzeja, koji je za javnost otvoren radnim danom od 9 do 12 sati, a zaposleni u muzeju na svojoj internetskoj stranici dnevno objavljuju po neku zanimljivost iz bogatog izložbenog postava o povijesti pomorstva u Orebiću i na Pelješcu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.