Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Popularna predstava 'OtpisaNE' dolazi u Dubrovnik 13. veljače

01.02.2021.

08:33

Autor: Radio Dubrovnik

Foto: promo

Foto: promo

Foto: - / -

Predstava 'OtpisaNE' je nastala u koprodukciji Kazališta Moruzgva i Gradskog kazališta – Scena 'Gorica' prema tekstu Renata Baretića i u režiji Nikole Zavišića. U glavnim su ulogama Ksenija Marinković, Ecija Ojdanić, Erna Rudnički i Slavko Sobin.

Hassan, netipični migrant iz Sirije, bivši beogradski student, na svojem ilegalnom putu prema Njemačkoj i trima ženama koje najviše voli, nakratko zapinje u Zagrebu, okružen trima ženama koje nikad prije nije sreo. One mu požele pomoći, svaka na svoj način i svaka iz svoje potrebe da – barem u ovom slučaju – bude korisna. A Hassan, iako zahvalan, želi od njih čim prije pobjeći.

Lavina zastrašujućih i pretužnih informacija o mukama bliskoistočnih migranata u sebi sasvim sigurno krije i pregršt komičnih situacija, a 'OtpisaNE' su pokušaj rekonstruiranja jedne od najneobičnijih među njima. Izmišljene, ali i sasvim moguće u svijetu punom straha, prijateljstava, predrasuda, žudnje, ambicija i nesporazuma. 'OtpisaNE' će vas nasmijati, ali i nagovoriti da pokušate sami sebe zamisliti u sličnim okolnostima.

Scenografkinja i kostimografkinja predstave je Irena Kraljić, oblikovanje tona i glazbu potpisuje Willem Miličević, a oblikovanje svjetla Nikola Zavišić.

Dubrovačka publika ju opet ima priliku gledati u subotu 13. veljače u kazalištu Marin Držić, a ulaznice je moguće kupiti online klikom OVDJE i to u dva termina (18 sati i 20 sati).

Trailer: https://youtu.be/8CeggAJkRr4

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.