Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

"Posljednji ljetni cvijet" u Segedinu

29.10.2013.

12:29

Autor: Davor Mojaš

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Opera "Posljednji ljetni cvijet" skladatelja Zorana Juranića koji je zajedno s Lukom Paljetkom i autor libreta, izvedena je ovog mjeseca i u Mađarskom narodnom kazalištu u Segedinu.

Nakon uspjeha na ovogodišnjem Muzičkom biennalu na sceni Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu kao koprodukcija Hrvatskog društva skladatelja i Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada, opera Posljednji ljetni cvijet hrvatskog skladatelja Zorana Juranića  koji je zajedno s Lukom Paljetkom i autor libreta, izvedena je ovog mjeseca i u Mađarskom narodnom kazalištu u Segedinu. Izvedbu je snimila francusko-njemačka televizijska kuća Arte TV i izravno emitirala putem interneta a, odgođeno, emitirala u svom programu specijaliziranom za umjetničke i kulturne sadržaje. Podsjetimo, dramu Luka Paljetka, nakon praizvedbe u Dramskom programu Hrvatskog radija, mogla je vidjeti i dubrovačka publika u Kazalištu Marina Držića u režiji Ozrena Prohica s Borisom Buzančićem i Jasnom Ančić u glavnim ulogama

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.