Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Posveta Ljubu Stipišiću Delmati

07.05.2016.

17:24

Autor: Jelena Obradović Mojaš

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zaklade Ljubo Stipišić Delmata i Hrvatsko kulturno društva Napredak iz Dubrovnika u klaustru Dominikanskog samostana predstavili su zbornik radova sa znanstvenog skupa "Obrisi stvaralaštva i identiteta - Ljubi Stipišić Delmata".

 Zakladu i Zbornik predstavili su akademik Jakša Fiamengo, ravantelj Zaklade mr.sc. Ivan Pehar, glazbenik i pedagog Krešimir Magdić te, u ime Napretka, Marinko Marić.   Zaklada Ljubo Stipišić Delmata osnovana je u čast maestra Ljube Stipišića Delmate (1938.-2011.), čuvara dalmatinske glazbene baštine, aranžera, pjesnika, slikara, skladatelja i dirigenta. Počela je s djelovanjem  10. listopada 2012. godine u Zadru, na prvu obljetnicu maestrove smrti, sa svrhom proučavanja i popularizacije njegova umjetničkog i stručnog opus. Znanstrveni skup "Obrisi stvaralaštva i identiteta - Ljubo Stipišić Delmata" održan je u Zadru 10. srpnja 2014. godine (urednici: Stjepan Bagarić, Daniel Mišćin i Ivan Pehar) a u zborniku su sabrani radovi dvadeseta sudionika skupa. U glazbenom dijelu programa sudjelovale su klape Subrenum i Skontradura. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.