Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Predavanje Ljiljane Kovačić u Muzeju Mimara

17.07.2015.

12:53

Autor: Davor Mojaš

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Voditeljica Arheološkog muzeja Dubrovačkih muzeja Liljana Kovačić održala je predavanje o izničkoj keramici u Dubrovačkim muzejima uz zagrebačku izložbu "Iznik - osmanska keramika iz dubine Jadrana"

U sklopu  popratnog programa izložbe "Iznik - osmanska keramika iz dubine Jadrana" koja je otvorena u Muzeju Mimara u Zagrebu, voditeljica Arheološkog muzeja Dubrovačkih muzeja Liljana Kovačić održala je predavanje o izničkoj keramici u Dubrovačkim muzejima. Izložba predstavlja vrijedan arheološki materijal s trgovačkog broda koji je krajem 16. st. potonuo u pličini Sveti Pavao kod otoka Mljeta. Od 2007. do danas Odjel za podvodnu arheologiju Hrvatskoga restauratorskog zavoda na ovom lokalitetu provodi podvodna arheološka istraživanja. Godine 2010. hrvatskim se arheolozima pridružuje tim podvodnih arheologa sa Sveučilišta Ca' Foscari iz Venecije koji sudjeluje u istraživanjima do 2012. godine.Izložba "Iznik - osmanska keramika iz dubine Jadrana" dubrovačkoj će publici biti predstavljena tijekom ljeta 2016. godine.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.