Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Predstave za male i velike ovaj tjedan u teatru!

25.06.2020.

09:19

Autor: Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

U Kazalištu Marina Držića ovaj tjedan će se odigrati reprizne izvedbe komedije "Prosidba" koja je premijerno odigrana početkom lipnja. Jednočinka A.P. Čehova u režiji Helene Petković naći će se na repertoaru 25., 26. & 27. lipnja s početkom u 20 sati na Velikoj Sceni.

Također u goste stiže "Šumastikus", koji će na Sceni Bursa 27. lipnja zaigrati od 18 sati za one najmlađe 5+ godina!

U komadu "Prosidba" tata i kćer (Branimir Vidić i Jasna Jukić) godinama se pripremaju na dolazak pravog prosca (Zdeslav Čotić). Tko zna koliko ih je u međuvremenu bezuspješno došlo kod uvaženog Stepana Stepanoviča Čubukova prositi ruku njegove kćeri Natalije Stepanovne, ali sve se mijenja kada se u njihovom salonu pojavi Ivan Vasiljevič Lomov, kojem jednostavno više nema druge nego da se oženi!

"Šumastikus" u izvedbi umjetničke organizacije TeatruM iz Zagreba je predstava o Rozi i Drašku (autori i izvođači Sanja Milardović i Petar Cvirn). Priča od dva naizgled potpuna različita djeteta, odnosno karaktera. Zajedno se nađu u šumi i ovise samo jedno o drugome.

Predstava je zamišljena kao dio projekta koji se bavi osvještavanjem mlađih uzrasta, u rasponu od 5 godina starosti do 14 godina starosti, o znanjima preživljavanja u prirodi, prednostima i manama tehnologije te pravim prijateljstvom.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.