Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Predstavlja se "Bilježnica iz karantene" Diane Brkić

17.07.2020.

12:28

Autor: Radio Dubrovnik

Dubrovačke knjižnice

Dubrovačke knjižnice

Foto: - / -

Odgojiteljica i ravnateljica Dječjeg vrtića "Pčelica" iz Mokošice Diana Brkić predstavit će svoju novu zbirku pjesama "Bilježnica iz karantene" večeras u 19 sati na Youtube kanalu Dubrovačkih knjižnica.

Diana Brkić za vrijeme izolacije tijekom pandemije Covid – 19 na svom je Facebook profilu stihovima pokušavala pronaći snagu i smisao u vremenu i ograničenom prostoru u kojem se našla. Osjećaje koji se izmjenjuju i pretaču: ljutnju, strah, ljubav, čežnju, nemoć i svemoć (mašte) Diana dijeli s prijateljima ohrabrujući i njih i sebe. S četrdesetim danom zaokružuje zbirku i na poticaj prijatelja je objavljuje u tiskanom izdanju.

“Bilježnica iz karantene” svjedočanstvo je Dianinih unutrašnjih previranja u kojima se ogledaju nesigurnost i zbunjenost koju smo vjerojatno svi na različite načine osjećali kroz vrijeme izoliranosti, dok online način predstavljanja „Bilježnice“ putem Zoom platforme, istom svjedočanstvu daje okvir svojstven vremenu u kojem je nastala.

Link za gledanje: https://www.youtube.com/watch?v=YhamJceqIQs&feature=youtu.be&fbclid=IwAR1DrQKmppC1KhD3GqZrQDOWKpoK-EYEIpX5Li9tHUUa7mKVZwHWcb4PYS0

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.