Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Predstavlja se knjiga "Dalmacija. Stoljeće povijesnih i demografskih mijena"

25.03.2022.

09:10

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Pozivnica na predstavljanje knjige "Dalmacija. Stoljeće povijesnih i demografskih mijena"

Pozivnica na predstavljanje knjige "Dalmacija. Stoljeće povijesnih i demografskih mijena"

Foto: Sveučilište u Dubrovniku / -

U organizaciji Studija Povijest Jadrana i Mediterana Sveučilišta u Dubrovniku upriličit će se predstavljanje knjige „Dalmacija. Stoljeće povijesnih i demografskih mijena (1815. – 1918.)“ i razgovor s autoricom Boženom Vranješ-Šoljan koji će voditi doc. dr. sc. Irena Ipšić.

Predstavljanje će se održati danas u 18 sati u Kongresnoj dvorani „Salocha“ u Studentskom domu na adresi Marka Marojice 2b.

Iako je knjiga objavljena tijekom 2021. godine, zbog okolnosti uzrokovanih pandemijom COVID-19, ovo je njezino prvo predstavljanje.

U svojoj suštini, ova knjiga donosi prvu sustavnu sintezu povijesnih i demografskih mijena na prostoru Dalmacije u 19. stoljeću. Pored analize prijelomnih političkih i društveno-gospodarskih događaja, obiluje kvalitativnim i kvantitativnim podacima i pokazateljima o stanovništvu, njegovim strukturama i mijenama, te će zasigurno osigurati važno mjesto u okviru sveučilišne nastave povijesti i hrvatske historiografije.

Pridružite nam se i poslušajte više o vrijednoj knjizi koja ponire u prošlost Dalmacije, proučava naše korijene i ostavlja trag za budućnost. Veselimo se vašem dolasku!

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.