Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Predstavlja se knjiga i otvara izložba Tomislava Marijana Bilosnića

23.08.2022.

07:19

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Tomislav Marijan Bilosnić

Tomislav Marijan Bilosnić

Foto: Sebastian Art / -

U Klaustru franjevačkog Samostana Male braće večeras u 20 sati bit će predstavljena zbirka "Molitva svetom Franji", objavljena na 25 jezika i 5 pisama svijeta, na kojoj je autoru čestitao i Sveti Otac papa Franjo udijelivši mu i Apostolski Blagoslov.

U programu predstavljanja knjige uz autora sudjeluju i fra Josip Sopta, gvardijan Male braće, izv. prof. dr. sc. Sanja Knežević, prof. Irja Jerković, Andreja Dujić, voditeljica Umjetničke udruge SebastijanArt i Vinko Čenić, dok u glazbenoj pratnji sudjeluju prof. Hrvoje Jugović i Josip Čenić&Matko Dišipulo (Dubrovački kavaljeri) i prijatelji.

Izložba slika Tomislava Marijana Bilosnića "Duhovi sa zadarskog Foruma" bit će otvorena u srijedu 24. kolovoza u 20 sati u Galeriji Sebastijan u Ulici Sv. Dominika 5. Na izložbi će biti prikazano osamnaest slika velikog formata iz Liburnskog ciklusa, koji govore o autorovom „poistovjećivanju sa starosjediocima liburnskih gradina, s uljuđenim građanima rimskih kolonija i municipija“, kako stoji u katalogu. Uz Tomislava Marijana Bilosnića na otvaranju izložbe sudjeluju prof. Ivan Viđen, izv. prof, dr. sc. Sanja Knežević, prof. Irja Jerković i Andreja Dujić, uz glazbenu pratnju Josipa Čenića&Matka Dišipula (Dubrovački kavaljeri) i prof. Hrvoja Jugovića.

Tomislav Marijan Bilosnić je ugledni hrvatski umjetnik i slikar, koji ove godine obilježava svoj umjetnički i životni jubilej, životom i radom vezan je uz Zadar i zadarski prostor što i kazuje naslov njegove izložbe.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.