Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Predstavlja se knjiga "Prirodno blago Konavala"

25.06.2021.

10:40

Autor: Radio Dubrovnik

Muzeji i galerije Konavala

Muzeji i galerije Konavala

Foto: - / -

Večeras u 20 sati ispred Zavičajnog muzeja Konavala održat će se predstavljanje knjige "Prirodno blago Konavala" autora prof. dr. sc. Radovana Kranjčeva. Uz autora, predstavljanju će prisustvovati prof. dr. sc. Nenad Jasprica, načelnik Općine Konavle Božo Lasić, Ljubica Brailo i Frano Herendija.

Prof. Kranjčev u knjizi „Prirodno blago Konavala“ po prvi put na jednom mjestu sustavno obrađuje sve prirodne značajke i posebnosti Konavala, a stilski je prilagođena širem krugu ljudi, ne samo stručnjacima i biolozima.

S obzirom na to da su Konavle botanički znanstveno najslabije istraženi dio Hrvatske, ova knjiga donosi vrijedan prinos poznavanju prirodne baštine ovoga kraja.

Čitajući je, osjeća se autorov neprekidni istraživački interes za prirodnu stvarnost Konavala kao i ljubav za prostor i ljude. Zanimljivi su autorovi osvrti na susrete i događaje koje je tijekom gotovo četvrt stoljeća od svog prvog dolaska u Konavle doživio. Prirodno blago Konavala vrijedan je i trajan doprinos svima koji se žele pobliže upoznati s prirodnim posebnostima Konavala.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.