Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Predstavlja se knjiga "Vjera, umjetnost i kultura u susretu"

27.03.2023.

17:11

Autor: Radio Dubrovnik

Knjiga "Vjera, umjetnost i kultura u susretu"

Knjiga "Vjera, umjetnost i kultura u susretu"

Foto: Dubrovačka biskupija / -

Zbornik radova „Vjera, umjetnost i kultura u susretu“ autora prof. dr. Ivice Žižića i doc. dr. Hrvoja Kalema bit će predstavljen u 19 sati u dvorani Ivana Pavla II. (Samostan sv. Klare) u Dubrovniku u sklopu manifestacije Kršćansko lice kulture 2023.

Zbornik radova objavljen je u izdanju Hrvatskog dušobrižničkog ureda iz Frankfurta. Uredili su ga dr. sc. Adolf Polegubić i doc. dr. Hrvoje Kalem, a predgovor je napisao delegat za hrvatsku pastvu u Njemačkoj vlč. Ivica Komadina.

U svojim radovima autori su posebnu pozornost posvetili pojavi krize umjetničkog izražavanja u suvremenom kršćanstvu koje je plod razdvajanja umjetnosti od vjere što je zanimljivo u nekadašnjem kontekstu u kojem je formiranje kršćanskog bogoslužja išlo usporedo s formiranjem umjetnosti u kojima se manifestirala vjera Crkve.

Predstavljači su: izv. prof. dr. Boris Vulić, v. d. prodekana za nastavu Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Đakovu, te autori prof. dr. Žižić s KBF-a Sveučilišta u Splitu i doc. dr. Kalem s KBF-a Sveučilišta u Sarajevu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.