Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

11:06 / 03.08.2020.

Autor: Radio Dubrovnik

Predstavljanje dvije knjige Anamarije Anuške Paljetak

Društvo dubrovačkih pisaca

Društvo dubrovačkih pisaca

Foto: - / -

Večeras u 20.30 u atriju "Preparandije" na Pilama, u zgradi Poslijediplomskog studija Sveučilišta u Zagrebu, održat će se predstavljanje dvije knjige Anamarije Anuške Paljetak "Studije i ogledi" i "Prijevodi; poezija/proza/drama".

Priredio ih je, odabrao i uredio njen suprug, akademik Luko Paljetak, a objavilo Društvo dubrovačkih pisaca.

S velikom razlogom upravo na taj datum, održava se ova književna večer, kao spomen na njegovu Anušku, kojoj je rođendan 3. kolovoza, a koja nas je napustila 17. svibnja 2019. godine.

Iz velikog dugogodišnjeg književnog rada svoje supruge Anamarije, Luko Paljetak odabrao je tek dio učinjenog, predstavivši nam u dvije knjige njene oglede, eseje, studije, te prijevode poezije, proze i dramskih tekstova, ponajviše sa slovenskog jezika, ali i sa drugih svjetskih jezika, na hrvatski jezik, potvrdivši nam i ovaj put njen ogroman značaj, doprinos i veliki trud za dubrovačku, hrvatsku ali i svjetsku književnost.

Uz akademika Luka Paljetka, na predstavljanju sudjeluju Ivana Lovrić Jović, Nila Miličić Vukosavić, Sebastijan Vukosavić i Boris Njavro. 

U skladu s vremenima u kojima živimo, organizatori napominju da svi oni koji namjeravaju doći - u skladu s epidemiološkim smjernicama - ponesu masku za lice!

Boris Njavro najava Anamarija Paljetak

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.