Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Predstavljanje izdanja Matice hrvatske Dubrovnik

04.12.2015.

13:10

Autor: Davor Mojaš

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Dubrovački ogranak Matice hrvatske u suradnji s ogrankom Matice hrvatske u Konavlima predstavit će večeras na Grudi nova izdanja svih svojih biblioteka i ove godine objavljene brojeve časopisa Dubrovnik.

Nakon sudjelovanja na manifestaciji Knjiga Mediterana u Splitu te gostovanja u Kotoru i Sarajevu, dubrovački ogranak Matice hrvatske predstavit će večeras svoja najnovija izdanja u 19 sati u Domu Matice hrvatske na Grudi.  Bit će predstavljene knjige 'Za Kranjčevića. Od arhivacije do kanonizacije' Antuna Česka,'Tempi passati' i 'Spomenar' Sonje Seferović,  'Danak ljubavi' Feđe Šehovića, 'Romeo i Giulietta' Williama Shakespearea u prijevodu Luka Paljetka, slikovnica 'Marin Getaldić' Marijane Borić i Nore Mojaš, zbirka notnih partitura 'Škatulica' Nene Ćorak i knjiga 'S gitarom ruku pod ruku' Maroja Brčića. Uz nove knjige svih Matičinih biblioteka bit će predstavljena i tri ovogodišnja broja časopisa 'Dubrovnik'.  U programu kojeg organizira Konavoski ogranak Matice hrvatske sudjelovat će i učenici. dubrovačke Umjetničke škole Luke Sorkočevića.  

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.