Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Predstavljanje knjige Staše Aras "12 pred zidom"

27.10.2020.

10:53

Autor: Radio Dubrovnik

Dubrovačke knjižnice

Dubrovačke knjižnice

Foto: - / -

U okviru programa Mjeseca hrvatske knjige, koji je ove godine posvećen planetu Zemlji i održava se pod se motom „Razlistaj se“, Dubrovačke knjižnice ugostit će spisateljicu Stašu Aras. Ovoga puta Staša neće biti u uobičajenoj ulozi voditeljice Čitateljskog kluba.

Za promjenu će se razgovarati o njezinom djelu, točnije novoj zbirci priča „12 pred zidom“. Predstavljanje će se održati u 19 sati u Čitaonici Narodne knjižnice Grad.

Zbog ograničenog prostora i epidemioloških mjera, dolazak treba najaviti na e-adresu lapad@dkd.hr.

Staša Aras dosad je objavila tri zbirke poezije, “Takve se stvari događaju ljudima”, “Nedolično i vrijedno spomena” i “Premještanja” te zbirku kratkih priča “Meke granice”.

Za kratke priče dobila je nagradu “Mate Raos”, nagrada Matice hrvatske u Vrgorcu 2012; nagradu Vranac knjižare Karver iz Podgorice 2013. i Vranac 2014. A na natječaju Treći trg (Beograd, 2020.) dobila je nagradu za najbolji roman u kategoriji druge knjige proze za roman „Horor vacui“.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.