Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Predstavljen roman Veseljka Šeparovića "Duple mudante"

13.12.2019.

16:05

Autor: Radio Dubrovnik

Općina Blato

Općina Blato

Foto: - / -

U sklopu Božićno novogodišnjeg programa općine Blato upriličeno je predstavljanje knjige "Duple mudante" veloluškog autora Veseljka Šeparovića. Predstavljanje je održano 12. prosinca u maloj dvorani Doma kulture.

Na predstavljanju su uz autora sudjelovali urednica Rada Dragojević Ćosović / Centar za kulturu Vela Luka /, Mirjana Šeparović, Nikolina Maleš i Ivana Sardelić.

Roman „Duple mudante” prvi je Veseljkov roman, ali drugo izdanje. Romanu je prethodila već izdana zbirka kratkih priča „Timbar mog djetinstva”, a u najavi su i nova izdanja ovog maštovitog i humorističnog autora, iznimno senzibilnog i empatičnog koji nakon više od tri desetljeća života kao pomorac otkriva uz more svoju drugu veliku ljubav u životu, pisanje, a sve uz iznimnu potporu svoje supruge Mirjane i urednice njegovih izdanja Rade Dragojević Ćosović.

Veseljko Šeparović piše iskreno, jednostavno, slikovito, njegovi likovi Vam se lako stvaraju pred očima dok čitate zaplete koje je osmislio sa svojim likovima i to je ono što su na sinoćnjem predstavljanju mogli prepoznati svi posjetitelji predstavljanja.

Knjiga se mogla kupiti po promotivnoj cijeni,a bračni par Šeparović sav prihod od prodaje knjiga donirao je Udruzi osoba s posebnim potrebama Vincenca Blato. U ime udruge obratila se i zahvalila tajnica udruge Nikolina Maleš i član udruge Ante Surjan.

Druženje sudionika predstavljanja i posjetitelja nastavilo se uz prigodan tratamenat kojeg je autor pripremio.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.