Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Predstavljena knjiga "Halo Bing: intervju s Maxom Bunkerom"

21.06.2019.

09:21

Autor: Radio Dubrovnik

Dubrovačke knjižnice/ Vedran Levi

Dubrovačke knjižnice/ Vedran Levi

Foto: - / -

Obožavatelji stripa Alan Ford opet su došli na svoje u legendarnoj Cvjećarnici koja se smjestila u prizemlju Narodne knjižnice Grad, jer se upriličilo predstavljanje knjige "Halo Bing: intervju s Maxom Bunkerom", uz autora Ivana Sršena i sugovornika Borisa Njavra.

Knjiga je zapravo veliki razgovor s Maxom Bunkerom, a posvećena je pedesetoj obljetnici izlaska prvog broja njegova stripa Alan Ford u Italiji (1969), koja se obilježava ove godine. Na 40-ak stranica, Bunker se obraća izravno vjernim hrvatskim čitateljima, a donosi i ispovijesti 'zagriženih' obožavatelja.

Pored intervjua knjiga sadrži zanimljive fenomenološke tekstove koji prate endemski razvoj i popularnost Alana Forda na ovim prostorima, kao i prevoditeljski genij Nenada Brixyja, uz još nekoliko fanovskih dodataka kao hommage vremenu za generacije koje su odrastale uz Grupu TNT.

Bila je ovo još jedna izvrsna prilika za doznati sve o autoru Alana Forda, očekivati neočekivano, a tko nije došao izgubio je dobitak, dobio je gubitak … cijena? Prava sitnica.


O autorima:
Ivan Sršen (kodno ime Sehr Schön) odrastao je na Petoj aveniji i kao dijete bezuspješno tražio Cvjećarnicu, za koju su mu roditelji rekli da je izmišljena. Radi u Zagrebu kao urednik, prevoditelj i pisac, a nakon što je spletom bizarnih okolnosti upoznao Maxa Bunkera odlučio ga je intervjuirati i time srušio četvrti zid na koji se u životu većinom oslanjao.
Antonija Radić agentica je konkurentske tajne grupe koja se infiltrirala kao prevoditeljica kako bi otkrila stvarnu dob Broja Jedan – zbog najnovijih otkrića gaji opravdane sumnje da on prikriva svoje prave godine, da ustvari ne živi u Milanu i da drži svjetske lidere u šaci. Cover identity – talijanistica.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.