Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

"Pređu u spomen" izložba u Gavelli

12.02.2017.

16:23

Autor: Davor Mojaš

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U povodu 6. godišnjice prerane smrti kazališnog i filmskog glumca Predraga Vušovića Pređa u atriju Gradskog dramskog kazališta Gavella u Zagrebu 17. veljače u 17.30 bit će otvorena izložba "Pređu u spomen".

Predrag Vušovič Pređo ostavio je važan trag u kazališnom životu Dubrovniku  u Kazalištu Marina Držića i na Dubrovačkim ljetnim igrama te u Studentskom teatru Leru. Ostao je, u dubrovačkoj kazališnoj kronologiji, upamćen po cijeloj galeriji Držićevih likova u "Dundu Maroju", "Grižuli", "Arkulinu" u Vojnovićevom "Ekvinociju" ali i frančezarijama i drugim predstavama koje su ostale u sjećanju upravo po njegovim glumačkim ostvarenjima. Dobitnik je Nagrade Orlando za svoga Pometa u Magellijevom "Dundu" na Pustijerni, ostvario je brojne uloge na filmu i televiziji a u 50-godina života njih četrdeset proveo je na sceni. Matica hrvatska Dubrovnik objavila mu je   2012, godine zbirku pjesama "Slušaj srce". Autorica izložbe, kao i slične prošlog ljeta u Sponzi na Dubrovačkim ljetnim igrama, je Jagoda Buić.  

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.