Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Premijera "Duše od krumpira" Rade Jarka

21.12.2015.

00:13

Autor: Davor Mojaš

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Kazalište Marina Držića u Dubrovniku premijerno će 23. prosinca prikazati predstavu „Duša od krumpira“ Rade Jarka u režiji Ozrena Prohića. Bit će to drugi premijerni naslov sezone posvećen dramatizacijama romana dubrovačkih autora.

Nakon Kazina Feđe Šehovića slijedi nova avantura uprizorenja dubrovačkih autora i njihovih romana kojima je Dubrovnik temeljni i inspirativni motiv, povod pa i zagovor. Duša o krumpira treći je roman Rade Jarka koji će svoju dramsku i kazališnu provjeru imati na velikoj sceni dubrovačkog kazališta. Scenografkinja je Dubravka Lošić, kostimografkinja Petra Dančević, skladateljica Paola Dražić Zekić, suradnica za scenski pokret Zrinka Lukčec, dizajner svjetla Zoran Mihanović a autor video projekcija Ivan Faktor. Igraju: Mima Brautović, Nika Burđelez, Zdeslav Čotić, edi Jertec, Romano Nikolić, Frane Perišin, Hrvoje Sebastijan, Mirej Stanić, Glorija Šoletić i Branimir Vidić. Duša od krumpira Rade Jarka, nakon Kazina Feđe Šehovića u Kunčevićevoj režiji i dramatizaciji, drugi je premijerni naslov dubrovačkog kazališta u slijedu koji će biti nastavljen novim scenskim propitivanjem i to proze Ivana Dragojevića na komornoj sceni u Teatru Bursa. Tako će biti zaključen ovaj polusezonski ciklus naslovljen, roman na dubrovačku. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.