Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

16:16 / 26.07.2016.

Autor: Davor Mojaš

Premijera "Kafetarije" 31. srpnja ispred Sponze

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Dubrovačke ljetne igre konferencijom za novinare 27. srpnja u 11 sati u Festivalskoj palači najavit će svoj prvi ovosezonski premijerni naslov, komediju "Kafetarija" Carla Goldonija u režiji Vinka Brešana.

O ovoljetnoj "Kafetariji", uz redatelja, govorit će pomoćnica intendanta za dramski program Mani Gotovac, autorica dramaturške adaptaciji prema Čalinom predlošku i dramaturginja Mira Muhoberac, punomoćnica ravnateljice Igara Paulina Njirić, autorski tim predstave i članovi glumačkog ansambla te predstavnici sponzora. Scenograf je Marin Gozze, kostimografkinja Doris Kristić. Konferencija za novinare održat će se jutros u 11 sati u Festivalskoj palači. Podsjetimo, jedna od najpopularnijih komedija prikazanih na Igrama, "Kafetarija" prema djelu La bottega del caffè Carla Goldonija u prijevodu i adaptaciji Frana Čale, premijerno je prikazana u režiji Tomislava Radića 1978. godine na Gundulićevoj poljani, a na repertoaru Igara zadržala se punih 10 godina. U režiji Vinka Brešana na 67. Dubrovačkim ljetnim igrama "komediju s pjevanjem i plesanjem"  Kafetariju  premijerno će Festivalski dramski ansambl prikazati 31. srpnja ispred Sponze. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.