Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Premijera "Krijesnice" ovog petka u Kazalištu Marina Držića

21.04.2022.

14:14

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Premijera "Krijesnice" ovog petka u Kazalištu Marina Držića

Premijera "Krijesnice" ovog petka u Kazalištu Marina Držića

Foto: Kazalište Marina Držića / -

Premijera predstave “Krijesnice” u režiji Paola Tišljarića prema tekstu Tene Štivičić odigrat će se u Kazalištu Marina Držića ovaj petak 22. tavnja u 20 sati. Reprize su na rasporedu 23., 24., 29. i 30. travnja.

Objavljen je i službeni trailer koji možete pogledati ovdje.

Radnja drame događa se u zračnoj luci koja je, iako simbolizira slobodu kretanja i doživljavanja, strogo kontrolirano mjesto. Krijesnice tematiziraju tranzicijski prostor i vrijeme, snalaženje i nesnalaženje u njima. Ljudi se susreću u zračnoj luci i, prisiljeni na čekanje, jedni drugima staju na put i utječu na sudbine.

Autorica teksta je Tena Štivičić, jedna od najznačajnijih i najizvođenijih hrvatskih suvremenih autorica – ovaj tekst praizveden je 2007. godine i napisan ekskluzivno za Zagrebačko kazalište mladih.

KMD posebno zahvaljuje autorima čije se skladbe koriste u predstavi uz dopuštenje: Aleksandar Ljiljak (“Putujem”) i Gordan Coco Mosquito Muratović (“Zar je stvarno došao taj dan”).

Rezervacije su moguće na e-mail: blagajna@kmd.hr // Online prodaja: ulaznice.hr

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.