Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Premijera "Oluje" Olje Lozice

20.03.2013.

10:57

Autor: Davor Mojaš

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Kazalište Marina Držića prikazat će večeras četvrti ovosezonski premijerni naslov, dramu „Oluja“ koju je prema motivima Shakespearove „Oluje“, napisala Olja Lozica.

Redatelj i scenograf predstave je Dražen Ferenčina. Kostimografkinja je Zjena Glamočanin, skladateljica Paola Dražić Zekić, suradnik za scenski pokret Alen Čelić, oblikovatelj svjetla Aleksandar Mondecar a svojim prinosom u projektu sudjeluje i multimedijalna produkcija „Pixel Design“ iz Dubrovnika. U predstavi igraju: Frane Perišin, Zdeslan Čotić, Boris Matić, Nika Burđelez i Alen Čelić.Olja Lozica prošle je sezone u Dubrovniku režirala vlastiti projekt "Prasac koji gleda u sunce" a predstava je izabrana u službenu konkurenciju Festivala hrvatske drame Marulićevi dani u Splitu. U travnju na sceni dubrovačke profesionalne kazališne kuće postavit će svoj novi autorski projekt namjenjem djeci pod naslovom "Potraga". 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.