Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Premijera predstave "Allons enfants" u Gradskoj vijećnici

22.07.2013.

23:53

Autor: Davor Mojaš

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Prva dramska premijera 64. dubrovačkih ljetnih igara autorski je projekt Boba Jelčića i Nataše Rajković „Allons enfants“ 28. srpnja.

Prvi premijerni naslov dramskog programa 64. dubrovačkih ljetnih igara je autorski projekt Boba Jelčića i Nataše Rajković „Allons enfants“ koji se kroz sjednice Gradskog vijeća bavi aktualnim ali i drugim problemima grada i temama njegovih stanovnika. Predstava je na festivalskom programu  28., 29., 30. i 31. srpnja a izvodit će se u samoj Gradskoj vijećnici te ispred Gradske vijećnice, Gradske kavane i dubrovačkog kazališta. Nataša Rajković i Bobo Jelčić, podsjetimo, 2004. godine ostvarili su autorski projekt "Radionica za šetanje, pričanje i izmišljanje", jedan od najzanimljivijih kazališnih događanja u bogatoj povijesti teatra Igara. predstava „Allons enfants“ naslov svjesno posuđuje od istoimene drame Iva Vojnovića ali ova predstava počinje mnogo kasnije, u vremenu drugačijih modela vlasti, političkih interesa i drugačije skale vrijednosti. U Gradskoj vijećnici publika i izvođači, kako profesionalni glumci tako i građani, dovedeni su pred važne, usputne, osobne, javne, kazališne pa i  političke upitanosti i datosti uz otvorena i razna druga pitanja svakodnevnice. Uz redatelje Boba Jelčića i Natašu Rajković, asistenticu Petru Jelaču, autorsku ekipu čine Alen Kozina i Bojan Gagić zaslužni za vizualno i zvučno oblikovanje predstave. Članovi Festivalskog dramskog ansambla su Perica Martinović, Marija Škaričić, Dina Puhovski, Nikša Butijer, Marko Makovičić, Siniša Ružić, Krešimir Mikić, Edi Jertec, Jerko Marčić te građani grada Dubrovnika odabrani na audicijama. 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.