Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Pri kraju digitalizacija u Pomorskom muzeju u Orebiću

30.06.2019.

09:21

Autor: Radio Dubrovnik/ Joško Jelavić

Pomorski muzej Orebić

Pomorski muzej Orebić

Foto: - / -

U Pomorskom muzeju u Orebiću, osnovanom 1957. godine koji odnedavno djeluje kao samostalna javna ustanova, pri kraju je stručna obrada i digitalizacija više od 2 tisuće vrijednih izložaka i dokumenata iz povijesti, osobito pomorske prošlosti Orebića i orebićkog kraja.

Osamostaljenje muzeja i dalje uz potporu Općine Orebić omogućilo je ostvarenje šireg programa rada koji uključuje i realizaciju projekta energetske obnove muzejske zgrade.

Već su obavljeni prvi dogovori s projektantima a izradom projekta steći će se uvjeti za prijavu na natječaje i povlačenje novca iz Europskih fondova, odnosno za sufinanciranje iz sredstava Ministarstva kulture i Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

Pomorski muzej u Orebiću nalazi se u nekadašnjoj zgradi općine Orebić iz druge polovice 19. stoljeća na Trgu Mimbelli, a njena obnova nužna je kako za očuvanje vrijednih eksponata tako i za njihovu bolju preglednost, dostupnost i otvorenost za posjetitelje.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.