Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

"Pričom u sridu" u korčulanskoj knjižnici "Ivan Vidali"

26.11.2020.

12:21

Autor: Radio Dubrovnik/ Niko Perić

Niko Perić

Niko Perić

Foto: - / -

U okolnostima pandemije bolesti koronavirusa Gradska knjižnica Ivan Vidali u Korčuli u virtualnom obliku nastavlja putem aplikacije ZOOM održavati svoje popularne pričaonice pod nazivom “Pričom u sridu".

Prva virtualna pričaonica je održana u srijedu 25. studenog u suradnji knjižničara s odgajateljima, roditeljima i članovima lokalne zajednice s ciljem razvoja čitateljske pismenosti i popularizacije knjižnice i njenih usluga.

Iako ništa ne može zamijeniti naše druženje uživo, uspjeli smo uspostaviti dobru komunikaciju i interakciju s djecom i uživati u pročitanoj priči,ističe ravnateljica knjižnice Milojka Skokandić.

Aktivnosti na realizaciji programa započele su u listopadu 2018. u suradnji s Dječjim vrtićem Korčula, kao dio nacionalne kampanje “Čitaj mi”s ciljem promicanje čitanja djeci naglas od najranije dobi.

Pričaonice su održavane svake srijede s početkom u 10 sati u prostoru knjižnice ili u dječjim vrtićima na području Grada Korčule.

Odabrane priče čitaju knjižničarke i volonteri iz lokalne zajednice različite dobi i zanimanja te svojim primjerom ukazuju djeci na važnost čitanja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.