Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Projekt Europske unije “Baština pokretač razvoja” u Dubrovniku

27.11.2013.

11:37

Autor: Jelena Obradović Mojaš

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U okviru prekograničnog projekta Europske unije “Baština pokretač razvoja” u Dubrovniku se održava stručna radionica o primjeni geografskih informacijskih sustava i modela krajobraznih analiza u cilju primjene u prostornom planiranju.

U okviru prekograničnog projekta Europske unije “Baština pokretač razvoja” koji se pod vodstvom Zavoda za prostorno planiranje Dubrovačko-neretvanske županije ostvaruje do 2015. godine., u Dubrovniku se od 27.-30. studenog održava stručna radionica, u okviru koje će se primjenom geografskih informacijskih sustava propitivati modeli različitih krajobraznih analiza, u cilju primjene u prostornom planiranju. Takozvana GIS metoda zaživjela je još šezdesetih godina prošlog stoljeća, a informacijski zamah doživjela od osamdesetih pa sve do danas. Prostorno planiranje u sebi posjeduje sinergijski prinos mnogih struka, od kojih svaka sa svog aspekta daje novu dimenziju spoznajama o prostoru. U radu radionice sudjeluju arh. Amalija Pavlić i prof. Marta Perkić iz Zavoda za obnovu Dubrovnika i Konzervatorskog odjela, mr.sc.Marina Oreb ravnateljica Zavoda za prostorno planiranje Dubrovačko-neretvanske županije te kao predavači: prof.dr. Aleksandar Toskić i mr.sc. Vesna Koščak Miočić-Stošić sa Sveučilišta u Zagrebu, doc.dr.sc. Aleš Mlakar sa Sveučilišta u Ljubljani, mr.sc. Martina Baučić iz Geodetskog zavoda u Splitu i mr.sc. Gojko Berlengi iz Urbanističkog zavoda Dalmacije.  

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.