Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

"Proljeće pri Dvoru" uz folklor i klapsku pjesmu

03.06.2019.

13:44

Autor: Radio Dubrovnik

KUD "Stjepan Radić"

KUD "Stjepan Radić"

Foto: - / -

Ništa, pa ni kiša koja se tijekom cijelog dana izmjenjivala sa suncem, nije omela organizatore i brojne posjetitelje da Pridvorje sinoć bude središte folklora i klapske pjesme, a da se manifestacija "Proljeće pri Dvoru" u velikom stilu probije na kartu značajnih kulturnih događanja naše županije.

KUD "Stjepan Radić" predstavio je sve svoje sekcije, a najradosniji među njima svakako su bili najmlađi plesači i svirači, kojima su u programu nazvanom "Plesati je slatko" uz palačinke, sokove i kolače, dodijeljene diplome za uspješno pohađanje tečajeva sviranja i plesa za 2018/2019. godinu.

U Domu kulture u Pridvorju predstavljeni su radovi prve male likovne kolonije "Proljeće pri Dvoru" na kojoj je ove godine sudjelovalo osamnaest malih umjetnika, stvarajući dječja likovna djela s motivima Kneževog dvora u Pridvorju, konavoskog veza i nošnje i proljeća u Konavlima.

Centralni dio programa održao se na trgu ispred područne škole gdje je KUD "Stjepan Radić" predstavio svoju novu koreografiju Pridvorski splet, a bi potom KU "Linđo" Ošlje/Stupa u srcu Konavala poklonio publici izvorni primorski linđo.

Mandolinski sastav KUD-a "Stjepan Radić" izvedbom skladba Gladam moje Konavle i Zemlja dide mog najavio je koncert klape Kaše koji je trajao više od jednog sata, u kojem su se izmjenjivale poznate dubrovačke sklade, te uspješnice ove priznate dubrovačke klape.

Klapa Kaše, zajedno s publikom koja je ovu večer uživala u Pridvorju, prisjetila se i velikog maestra Đela Jusića, a program je završen zajedničkim druženjem izvođača u Domu kulture u Pridvorju.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.