Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Promocija Kinookus food film festivala

01.09.2016.

10:09

Autor: Adriana Tomašić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U suradnji s LAGom 5 i ogrankom Matice hrvatske u Orebiću, 1., 2. i 3. rujna u Trpnju, Orebiću i Blatu bit će predstavljeni Kinookus Food Film Festival i Slow Food pokret. Ogranak Matice hrvatske u Orebiću predstavit će program Festivala u petak u 21 sat u vrtnom prostoru Mlinice.

U suradnji s udrugom Kinookus, uz film iznenađenja,  bit će predstavljeno novo izdanje stonskog food film festivala te  projekt prezidija Pelješkog varenika koji udruga Kinookus razvija s četiri obitelji vinara iz Ponikava i Prizdrine. Publici će biti predočeni ciljevi i rezultati četvorogodišnjeg ESSEDRA projekta čiji je nositelj Slow Food, a hrvatski partner udruga Kinookus. Stonski Kinookus food film festival inspiriran  filozofijom najvećeg svjetskog pokreta za očuvanje uzgojne bioraznolikosti i tradicijske poljoprivrede, održat će se od 08. do 11. rujna u Stonu, pod općom temom "Foodtourism".

Stonski food film festival ''Kinookus'', koji je inspiriran filozofijom najvećeg svjetskog pokreta za očuvanje uzgojne bioraznolikosti i tradicijske poljoprivrede, kroz predavanja i projekciju filmova bit će predstavljen na Pelješcu i Korčuli. Dio je to promidžbene kampanje 7. edicije Kinookus FFF-a koja će se od 8. do 11. rujna održati u Stonu, pod općom temom Foodtourism, te Kinookusove kampanje informiranja potrošača o odgovornoj kupovini.

Publika u Trpnju i Blatu uživat će u projekcijama filmova koji govore o nastanku i razvitku Slow Fooda i Terra Madre svjetske mreže tradicijskih poljoprivrednika. Bit će to prilika i za upoznavanje s nekim od lokalnih proizvođača, te načinom na koji odgovarajuće vrednovanje lokalne tradicijske proizvodnje može biti pokretač održivog razvoja. Publici će biti predočeni ciljevi i rezultati četvorogodišnjeg ESSEDRA projekta čiji je nositelj Slow Food, a hrvatski partner udruga Kinookus.

U Orebiću će pak publika u vrtnom prostoru Mlinice, pod otvorenim nebom uz film iznenađenja, više saznati o novoj ediciji stonskog food film festivala, te projektu prezidija Pelješkog varenika koji udruga Kinookus razvija s četiri obitelji vinara iz Ponikava i Prizdrine.

Trpanj – 1. rujna u 20 sati na pjaci u starom dijelu mjesta

Orebić – 2. rujna u 21 sat u vrtnom prostoru Mlinice, promenada Orebić

Blato – 3. rujna u 20 sati na Trgu dr. Franje Tuđmana 4  

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.