Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Prva premijera predstave za djecu Arijela na Grudi

10.03.2016.

09:09

Autor: Davor Mojaš

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Amaterska glumačka družina Arijel prikazat će 12. ožujka na Grudi premijeru predstave za djecu "Košulja sretnog čovjeka" splitskog glumca i prevoditelja Belmonda Miliše u režiji Jasne Jukić. Izvedba u Domu kulture je u 18 sati.

Široj kazališnoj publici Milišin igrokaz, napisan prema talijanskoj narodnoj priči, postao je poznat nakon uprizorenja u splitskom Gradskom kazalištu lutaka u režiji Gorana Golovka 2010. kada je glumio i lutke animirao sam autor. Jasna Jukić obnavlja rad Arijela, s kojim je u Dubrovniku kreirala tri predstave,  ovaj put na Grudi i tako, nakon nekoliko desetljeća, obnavlja kazališni amaterizam u tom dijelu Konavala. Glazbu za predstavu je skladao Žarko Dragojević a rikvizite su izradile Jadranka Trojanović i Marijana Mostahinić. Igraju: Jelena Bratoš, Marijana Trojan, Marija Borovinić, Marina Braica, Ana Stanoš, Luana Vidak, Luce Rešetar, Marijana Mostahinić, Ana Stanoš, Marina Braica i Ivo Cvjetković. Reprizna izvedba je 19. ožujka također u 18 sati uz besplatan ulaz.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.